Meerpaaldagen Dronten - Wordt vrijwilliger
Meerpaaldagen Dronten - Wordt vrijwilliger
Meerpaaldagen Dronten - Wordt vrijwilliger
Meerpaaldagen Dronten - Wordt vrijwilliger!
Meerpaaldagen Dronten - Wordt vrijwilliger

ENTREE VRIJWILLIGERS MEERPAALDAGEN

Voor de Meerpaaldagen zoeken wij altijd vrijwilligers voor bij de ingangen. Wil jij het eerste gezicht zijn die bezoekers tegenkomen, artiesten binnen laten en meewerken aan de veiligheid van het evenement? Meld je dan bij ons aan via het aanmeldingsformulier.

Peter: ´Ik help bij de wegafzettingen en de toegangscontroles. Ik heb al heel wat artiesten zien passeren, die vang ik ook op. Ik had de Meerpaaldagen als publiek meegemaakt. Je weet hoeveel mensen er nodig zijn om dit mogelijk te maken, dus toen heb ik me in 2000 aangemeld. Het is hartstikke mooi om te zien hoe een hele ploeg het samen voor elkaar maakt. Het is ieder jaar of je terugkomt bij een familiedag. Hoeveel nieuwe gezichten er ook zijn.’

WAT DOE JE ALS ENTREE VRIJWILLIGER

Als vrijwilliger bij de entree heet je bezoekers van harte welkom bij de Meerpaaldagen. Voor bezoekers zijn jij en je team het eerste gezicht bij het betreden van het evenemententerrein. Als vrijwilliger bij de entree kan je het hele evenement in actie komen in verschillende functies.

Wegafzetting/gastvrouw

Overdag staan er entree medewerkers bij het evenemententerrein. Je voornaamste taak is dan om vervoer tegen te houden, vragen te beantwoorden, bezoekers welkom te heten en programmaboekjes uit te delen.

Tassencontrole & aanspreekpunt

In de avonden zal je, onder begeleiding van een beveiligingsteam, tassencontrole uitvoeren: op drank, drugs en andere verboden zaken. Daarnaast ben je een aanspreekpunt voor bezoekers met vragen, gevonden of verloren voorwerpen of andere belangrijke zaken. Wanneer artiesten zich melden om te komen optreden, ben jij het eerste aanspreekpunt bij de poort. Je geeft de artiesten instructies waar ze heen moeten of waar ze het terrein op mogen.

18NIX-er

Als vrijwilliger kan je ook ingezet worden om de 18NIX-bandjes uit te delen. Je zal ID-bewijzen controleren op leeftijd en zo nodig een bandje uitdelen aan alle 18+-ers. Gezien het strenge alcoholbeleid is dit een belangrijke en verantwoordelijke taak. Maar ook een leuke taak met veel contact met de bezoekers.
Let op: je wordt automatisch ingedeeld voor bepaalde taken, tenzij je aangeeft bij je aanmelding dat je bepaalde werkzaamheden niet wilt uitvoeren.

BRIEFING

Hoe je bovenstaande allemaal doet, leren we je allemaal bij de vrijwilligersbijeenkomst. Hier krijg je een briefing met alle informatie. Daarnaast lopen er altijd drie coördinatoren en voldoende medevrijwilligers rond die jou alles kunnen vertellen.

Tijdens de diensten werk je altijd met een medevrijwilliger. Daarnaast sta je in contact via een portofoon met de centrale post voor de benodigde informatie. Je bent tijdens de dagen de extra ogen om de boel in de gaten te houden.

WERKTIJDEN

Donderdag:        18.00 tot 02.00/03.00 uur

Vrijdag:                12.00 tot 02.00/03.00 uur

Zaterdag             12.00 tot 03.00/04.00 uur (excl. afbouw, anders tot 07.00)

Zondag                11.00 uur – 18.00uur

Laat de werktijden je niet afschrikken. Alles kan in overleg met jouw persoonlijke wensen. We zeggen er wel eerlijk bij: de late uurtjes zijn het gezelligst! Daarnaast kan je er voor kiezen om alleen ’s middags of ’s avonds te werken. Geef dit aan bij je aanmelding.

Het rooster wordt opgebouwd met  één uur werk, gevolgd door één uur vrij. Zo heb je voldoende tijd om zelf ook van de Meerpaaldagen te genieten.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

 • Je bent enthousiast, vriendelijk en duidelijk. Bezoekers moeten zich welkom voelen, maar er zijn nu eenmaal regels waar we ons allemaal aan moeten houden.
 • Je kan zelfstandig optreden, bent risicobewust en bent verantwoordelijk in je werkzaamheden.
 • Je kan risico’s en situaties goed inschatten en hierop goed inspelen, zoals bij een verloren kind. Maar je kunt ook rustig blijven bij spoedsituaties waarbij je bezoekers moet verzoeken weg vrij te maken voor een naderende ambulance
 • Je biedt heldere communicatie.
 • Je bent minimaal twee dagdelen beschikbaar over het gehele evenement.
 • Je neemt deel aan de vrijwilligersbijeenkomst.
 • Je bent minimaal 16 jaar.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

Als vrijwilliger mis je niets van de Meerpaaldagen. Sterker nog, je maakt méér mee. Namelijk de sfeer backstage. De vrijwilligerscommissie wil dat juist vrijwilligers zelf óók van de Meerpaaldagen genieten.

 • Je kunt backstage rondlopen wanneer je dienst hebt
 • Je kunt gewoon ‘vrij’ vragen om bepaalde artiesten te zien optreden
 • Je kunt flexibel jouw beschikbaarheid doorgeven, zodat je ook over de braderie kan
 • Je hoeft dus niets te missen, en in overleg is er heel veel mogelijk!?
 • Geweldige catering van de ‘Meerpaaldagen-Moeders’ voor de harde werkers
 • Werkervaring opdoen in een leuke gezellige omgeving. Het voelt niet als werk
 • Je kan het zo bijschrijven op je CV
 • BBQ voor de Meerpaaldagen; kennismaken met (nieuwe) vrijwilligers kennen
 • Plonsavond na de Meerpaaldagen; samen het festival afsluiten met een hapje en drankje.
 • Vrijwilligersuitje halverwege het jaar; elkaar weer zien en bijkletsen.

Wil jij het eerste gezicht zijn die bezoekers tegenkomen, artiesten binnen laten en meewerken aan de veiligheid van het evenement?

Meld je dan nu aan als vrijwilliger entree via het aanmeldformulier voor vrijwilligers!