Nieuws

René Karst - Meerpaaldagen 2022

Uitzonderlijk warme Meerpaaldagen goed verlopen

14 augustus 2022

Afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag vierden de Meerpaaldagen in Dronten haar 30-jarig bestaan. Met grote artiesten als René Karst, Bastiaan Ragas en Samantha Steenwijk en overdag activiteiten voor jong én oud keerde het gratis familiefestival na twee jaar afwezigheid, door corona, terug als vanouds.

Foto: René Karst op de Meerpaaldagen 2022 – © Fotostudio Wierd – Mischa Massink

Voorzitter van organisator Stichting ProDronten Sonja Zimmerman blikt enthousiast terug: “Het waren drie geweldige dagen waarbij nagenoeg alles is verlopen zoals we dat van tevoren hadden bedacht.” Met een maximum temperatuur van ruim dertig graden gedurende alle festivaldagen was het uitzonderlijk warm. “Inwoners van Dronten en bezoekers van de Meerpaaldagen waren gelukkig goed voorbereid. Wij kijken dan ook positief terug op een editie zonder noemenswaardige incidenten. Dat is mede te danken aan de inzet van ruim 150 vrijwilligers die zich jaarlijks voor dit prachtige evenement inzetten. Ook een speciaal woord van dank aan de EHBO die zich uitzonderlijk goed had voorbereid en direct kon opschalen wanneer omstandigheden daarom vroegen.”

TUSSENKOP

Zimmerman vervolgt: “Na twee jaar coronapandemie was het voor ons als organisatie de vraag in welke vorm het evenement zou terugkeren. We hebben besloten om vast te houden aan de traditionele vorm, mede dankzij de vele tientallen sponsoren die hun bijdrage hebben geleverd in wat voor vorm dan ook. Met een compleet vernieuwd sponsorteam is het gelukt om een sluitende begroting te realiseren. Daar ben ik bijzonder trots op en dankbaar voor. Zonder sponsoren geen Meerpaaldagen in deze vorm.”

Uitstekende samenwerking

Projectleider Erik Hartgring is eindverantwoordelijk voor alle organisatorische zaken van het evenement. Ondanks verschillende vernieuwingen binnen de organisatie en met de komst van Fountex als nieuwe beveiligingspartner is hij tevreden. “Het is altijd mooi om te zien dat wat je van tevoren op papier zet in de praktijk uitkomt. De vuurdoop van Fountex is goed verlopen. Korte lijnen, heldere communicatie en de samenwerking met onze vrijwilligers zorgden voor een veilig evenement op het Meerpaalplein.”

Geslaagde activiteiten

Gedurende de vrijdag- en zaterdagmiddag werd nagenoeg iedere vrije plek in Stadscentrum Suydersee gebruikt voor de braderie en vele activiteiten voor zowel jong als oud. Vanwege de weersomstandigheden is besloten om bepaalde activiteiten, waarbij veel fysieke inspanning is vereist, te schrappen. Zimmerman: “Dat is natuurlijk jammer, maar de veiligheid en het welzijn van de duizenden bezoekers staat centraal. Zo hebben we tijdens de seniorenmiddag op vrijdag extra water uitgedeeld en zijn er extra waterpunten op het terrein geplaatst, voor het eerst in de geschiedenis van het evenement.”

Samen genieten

Met grote namen als René Karst, Samantha Steenwijk en Bastiaan Ragas & Basband en Dronter bands als Suit Up! en Amplifier was het muziekprogramma te omschrijven als divers. Zimmerman: “Zoals altijd was er voor ieder wel wat wils. Mijn persoonlijke hoogtepunt was René Karst en dan spreek ik niet over het optreden. Zijn optreden viel tegelijk met zijn verjaardag. Na terugkomst backstage van het Agri FlevoTrade podium hebben we René met een hele club vrijwilligers opgevangen om hem te verrassen en een taart aan te bieden. Dat is wat de Meerpaaldagen de Meerpaaldagen maakt. Samen komen, samen zijn en samen genieten.”

Volgend jaar vinden de Meerpaaldagen plaats op 10, 11 en 12 augustus.

Meer berichten

[ba_post_list include_categories=”current” posts_only_with_image=”off” show_excerpt=”off” show_date=”on” date_format=”j F Y” _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” title_font_size=”15px” title_line_height=”1.5em” global_colors_info=”{}”][/ba_post_list]