Nieuws

hitteplan meerpaaldagen 2022

Hitteplan van kracht

11 augustus 2022

Nederland kampt met een hittegolf en het RIVM heeft het Hitteplan in werking gesteld. Om zelf goed om te gaan met de hitte, vragen we je het volgende:

Drink voldoende
Als je minder dan normaal plast, of als je urine donkerder wordt, moet je meer drinken. Water, thee en koffie zijn prima. Matig de alcoholinname, dit zorgt voor uitdroging.

We staan dit jaar water toe op het festivalterrein. Let op! Je mag alleen doorzichtige PET flesjes meenemen zonder dop. Bij de toiletten is je flesje te vullen.

Smeer je in
Neem zonnebrandcrème mee en smeer hiermee de onbedekte huid goed en regelmatig in. Als advies geldt: Iedere twee uur smeren. Heb je geen zonnebrandcrème meegenomen? Dit is te koop bij verschillende winkels in Stadscentrum Suydersee.

Trek luchtige kleding aan
Zorg dat je zoveel als mogelijk luchtige kleding aan hebt zodat je niet snel oververhit raakt. Draag in de volle zon een pet of een zonnehoed.

Zoek de schaduw op
Probeer zoveel als mogelijk de schaduw te zoeken, vooral tijdens de warmste uren van de dag tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

Gezondheidsklachten?
Krijg je gezondheidsklachten? Breng direct een bezoek aan de EHBO voor de Meerpaal. Houden de gezondheidsklachten na de Meerpaaldagen aan? Bezoek dan een huisarts.

Meer berichten

[ba_post_list include_categories=”current” posts_only_with_image=”off” show_excerpt=”off” show_date=”on” date_format=”j F Y” _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” title_font_size=”15px” title_line_height=”1.5em” global_colors_info=”{}”][/ba_post_list]