Alternatieve Meerpaaldagen méér dan geslaagd

De Meerpaaldagen, die dit jaar feitelijk één Meerpaaldag was, zijn meer dan geslaagd. Zo’n 140 deelnemers deden mee aan een avontuurlijke puzzelrit met de auto door de prachtige gemeente Dronten. Ongeveer net zoveel deelnemers genoten van een vossenjacht in winkelcentrum Suydersee.

Avontuurlijke puzzelrit door de gemeente

De puzzelrit bracht de deelnemers langs verschillende hotspots als Hanneke’s Pluktuin, Het Grote Kabouterbos en de dorpskernen. Onderweg moesten de deelnemers verschillende vragen beantwoorden en opdrachten vervullen. De eerste prijs ging naar de familie Gijsberts. Zij wonnen tickets voor Walibi Holland. In totaal kon de organisatie 24 prijzen uitreiken.

Vossenjacht valt in de smaakMeerpaaldagen 2021

De vossenjacht vond plaats in Winkelcentrum Suydersee, waar normaliter de grote feesttent staat en het centrum bruist door de braderie en acties van de verschillende winkeleigenaren. Dat de vossenjacht in de smaak viel werd vroeg in de ochtend al duidelijk. Ruim voor 10.00 uur had zich een lange rij voor De Meerpaal gevormd. Alle kinderen kregen een goodiebag van Rabobank Flevoland mee en gingen op zoek naar de talloze vossen die het centrum vulden. Aan het einde van de dag waren er 25 prijswinnaars. Zij hadden de puzzel goed opgelost!

Senioren verrast met kaartje

De deelnemers aan beide activiteiten kregen een goed gevulde goodiebag mee. In alle tassen zat een kaartje waar een hartverwarmende boodschap op geschreven kon worden. Na afloop werden de kaarten in de Meerpaal ingeleverd om vervolgens als verrassing aan de bewoners van verzorgingstehuis de Regenboog te bezorgen. Volgens Saskia Fack, coördinator bij de Regenboog zijn de kaartjes met verwondering door de bewoners ontvangen.

Meerpaaldagen zonder livemuziek? Dat nooit!

De puzzelrit en vossenjacht werden muzikaal omlijst door een verrassingsoptreden van Drontens bekendste coverband Suit Up! De deelnemers van de puzzelrit werden feestelijk onthaald op het Meerpaalplein met de grootste meezingers.

Prijswinnaars Meerpaaldagen Dronten 2021Denise Senten, coördinator van de activiteitencommissie spreekt van een onvergetelijke dag: “We hebben werkelijk een fantastische Meerpaaldag gehad. Alle deelnemers aan zowel de vossenjacht als de puzzeltocht kwamen terug met louter positieve reacties. We zijn enorm blij dat we een alternatieve Meerpaaldag hebben kunnen organiseren met dank aan onze fantastische vrijwilligers en sponsoren. Ja, het was anders dan anders, maar dat maakt dit ook onvergetelijk in positieve zin.”

Nooit gelukt zonder alle sponsoren

De Meerpaaldagen worden georganiseerd door St. Pro Dronten, een non-profit organisatie. Zonder de hulp van vele sponsoren was het organiseren van dit evenement niet mogelijk. Daarom grote dank aan:

Hoofdsponsor: Rabobank

Sponsors:

 • Stichting DOES
 • Super-Vision
 • 123 Machineverhuur
 • Restaurant het Kabouterbos
 • Theater de Meerpaal
 • Vereecken
 • Albert Heijn
 • Eterij en feesterij De Rede van Dronten
 • Strandpaviljoen Bremerbaai
 • Flestic
 • Walibi Holland
 • Pannenkoekhuis Holland
 • Gavi
 • Michielsen Advies
 • Kaatje
 • Hanneke’s Pluktuin
 • De Koopman Dronten
 • Biertafel.nl
 • Michielsen Bedrijfsdiensten
 • Secure Driving, Taxi Gijs (06-21210242)
 • JPJ Vastgoed
 • Anemoon

En mede mogelijk gemaakt door:

 • Gemeente Dronten
 • Vraagelkaar
 • Verloskundigenpraktijk Dronten
 • Flevomeer Bibliotheek
 • Opgroeicafé
 • Coloriet
 • Bistro Remke
 • Buuf’ en Buuf’
 • Johan
 • En natuurlijk alle vrijwilligers van de Meerpaaldagen