Muziekfestival Meerpaaldagen 2021 geannuleerd

Opnieuw en met nog iets meer teleurstelling dan vorig jaar heeft het bestuur van Pro Dronten besloten de Meerpaaldagen 2021 te annuleren. Ook de 30e jaargang gaat niet door en wordt naar volgend jaar verplaatst. De organisatie zet alles op alles om in 2022 terug te keren als het grootste familiefestival van Dronten.

Op de foto: Ronnie Ruysdael tijdens Meerpaaldagen 2019. Wij hopen deze beelden in 2022 weer te zien!

Voorzitter a.i. Sonja Zimmerman: “We hadden de Meerpaaldagen natuurlijk graag op traditionele wijze gevierd deze zomer. Omdat het vaccinatietempo hoog ligt, waren de verwachtingen veelbelovend. Echter maakt de opzet van de Meerpaaldagen in combinatie met de testsamenleving en de 1,5 meter afstand het dit jaar nog niet mogelijk. Om nu verder te gaan met alle voorbereidingen is financieel een te groot risico.”

Gezondheid

Het muziekevenement zoals Dronten dat kent, mag volgens het stappenplan van de Rijksoverheid alleen georganiseerd worden met toegangstesten. Het is ondoenlijk om van de omwonenden en de ondernemers rondom het Meerpaalplein te vragen zich voor alle dagen te laten testen. Daarbij is het Meerpaalplein niet 24 uur volledig af te sluiten zodat een controle van toegangstesten onmogelijk is. Het zou ook veelgevraagd zijn aan alle bezoekers zich 24 uur voor iedere dag te laten testen. En als laatste maar niet de minste reden; de Meerpaaldagen worden georganiseerd dankzij de tomeloze inzet van 150 vrijwilligers. Om aan hen, naast al het andere werk, te vragen ook nog controles uit te voeren is niet te doen.

Financieel

De Meerpaaldagen kunnen al 28 jaar georganiseerd worden dankzij de bijdragen van veel sponsoren. Veel van hen hebben een lastige periode (achter de rug). Opnieuw vindt het bestuur het niet gepast om aan alle sponsoren een financiële bijdrage te vragen. Ondanks innovatieve ideeën en enkele toezeggingen van ondernemers is het financiële risico te groot.

Alternatief dagprogramma

De activiteitencommissie is druk bezig een alternatief dagprogramma te organiseren. De inhoud ervan blijft nog even een verrassing. Via de sociale media laat de organisatie weten wat er wel en/of niet mogelijk is.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om de dertigste editie van de Meerpaaldagen groots te kunnen vieren. Het is dan ook heel teleurstellend dat het evenement, dat ontmoeting en verbinding betekent voor de inwoners van Dronten, wederom een jaar wordt uitgesteld. Zimmerman: “Ondanks alles gaan wij de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet. Wij staan achter ons besluit en gaan met opgeheven hoofd en opgewekt verder met de organisatie en uitvoering van De Meerpaaldagen 2022.”