Het kon vandaag allemaal tijdens de Meerpaaldagen…

Sfeerbeeld dagactiviteiten zaterdag 11 augustus 2018

Dronten – Karten, racen, klimmen, springen, ronddraaien, een bezoek aan de kinderboerderij, een terrasje pakken of koopjes najagen op de braderie. Het kon vandaag allemaal tijdens de Meerpaaldagen. Er waren weer volop activiteiten voor zowel jong als oud. Het weer was ver uit het beste van deze Meerpaaldagen en dit trok dan ook vele bezoekers naar het centrum van Dronten. Hieronder een kleine greep uit de dagactiviteiten.

(Kinder)activiteiten
In De Meerpaal konden (aanstaande) ouders met de allerkleinsten terecht voor diverse (spel)activiteiten. Hier is volop gebruik van gemaakt. Het was de hele dag gezellig druk. Er waren XL Lego blokken, er reed een kindertreintje en de ballonkunstenaar vertoonde zijn kunsten. De worskhops ‘leren dragen met een draagdoek’ en ‘muziek op schoot’ zijn goed bezocht en voor het eerst was het dit jaar mogelijk om tijdens de Meerpaaldagen een live echo te laten maken van je baby. De interesse hiervoor was ook zeer groot.

Oud en vertrouwd
Al jaren een vast onderdeel van de Meerpaaldagen en ieder jaar weer verrassend: Het JMC Stratenfestival. Vele acts betoverden de bezoekers van het centrum van Dronten en de verschillende artiesten lieten hun kunsten zien. Voor De Meerpaal konden mensen genieten van een spectaculaire vuurshow. Vuurspuwen, jongleren en diverse andere stunts met vuur, niets was te gek. De artiest werd bij zijn act goed ondersteund door het publiek. Dankzij de assistentie van veel kinderen verliep alles prima. Dit jaar werd Eugene uit Antwerpen, de enige echte ‘Benidorm Basterd’, uitgeroepen tot beste act. Een opvallende verschijning waaraan vele bezoekers hun stem hebben gegeven. Natuurlijk mocht ook de oldtimerbromfiets tour niet ontbreken. Ook dit jaar waren er weer vele brommerliefhebbers die met hun prachtige oldtimer een tocht van ruim 40 km maakten en hun brommers vervolgens tentoonstelden op De Rede.

Racefans
Aan zowel grote als kleine racefans is dit jaar gedacht. Voor de jongsten stonden de karts van Kartcentrum Lelystad klaar op het Steenbergenterrein. Naast veel blije en opgewonden gezichtjes ook wel wat teleurstelling. Veel enthousiaste bezoekers bleken namelijk te groot voor deze activiteit. Gelukkig konden zij terecht bij de RacingRoom Experiënce. Op deze wijze kon toch het ‘racegevoel’ worden ervaren.

 

Ingrediënten voor succes
Sponsors en vrijwilligers zijn twee ingrediënten die ieder jaar weer nodig zijn voor het kunnen organiseren van de Meerpaaldagen. Dankzij de sponsors lukt het ProDronten de activiteiten en optredens gratis aanbieden aan de bezoekers van het centrum. Een woord van dank is hier dan ook zeker op zijn plaats. Dit geldt ook voor de inzet van de vele vrijwilligers. Zij staan bijna dag en nacht klaar om de Meerpaaldagen met al zijn activiteiten zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen. Dank jullie allemaal. Zonder sponsors en vrijwilligers geen Meerpaaldagen!