Stageline: ‘Wij zijn klaar om al onze energie te geven’

Vijf gedreven topmuzikanten die zichzelf –mét recht- omschrijven als de VETSTE band van Nederland. Maak je klaar om op zaterdagavond 11 augustus 2018 twee keer te genieten van alle stijlen, van happy hardcore tot ingetogen ballads en van Hollandse hits tot dikke dancebeats! 

Drummer van de energieke band, Dennis Bijlsma, vertelt waar de bijnaam de VETSTE band van Nederland vandaan komt: “Als band willen wij overal waar we komen een gaaf feest neerzetten. Dat lukte blijkbaar ook, zeer regelmatig werden avonden waar wij stonden getypeerd als ‘vet feestje’. Toen wij avonden ook zo gingen benoemen, dan kan je er op een gegeven moment niet meer omheen. Wij zijn Stageline, en wij zorgen voor een vet feestje.”

Dennis vervolgt lachend: “Maar dat is toch ook precies waarom jullie naar de Meerpaaldagen komen? Wij hebben er nu al zin in! Regelmatig bekijken we filmpjes van evenementen waar we staan. De opnames van de Meerpaaldagen, dat geeft op voorhand al een kick. Wij zijn klaar om al onze energie te geven.” 

Voor ieder wat wils

Stageline biedt een uitgebalanceerde setlist waardoor iedereen het naar zijn zin zal hebben. “Echt alles komt wel voorbij. We zullen in Dronten wat meer kortere nummers spelen in combinatie met best-of-medleys. Dat heeft meer met de tijd te maken dan met het soort nummers. We hebben laatst voor een aantal totaal verschillende feesten; een chique bedrijfsfeest, een bruiloft en een boerenfeesttent dezelfde playlist gebruikt. Wat bleek nou? Het maakte totaal niet uit wat we speelden, overal ging het net zo hard los!”

Volgens Dennis ligt daar de kracht van de band: “We zijn allemaal topmuzikanten, maar sinds we bij als Stageline optreden is er echt wat speciaals ontstaan. Mijn broer is gitarist en zanger in de band. Grappig om te vertellen wel; mijn vader was de oprichter van de band en is zo’n tien jaar geleden met ‘vervroegd’ pensioen gegaan. Sindsdien zijn we beetje bij beetje uitgebreid tot wat de band nu is. Een leuke, stabiele groep mensen met een knotsgekke fascinatie voor muziek en een gigantische klik on-stage. We hebben allemaal plezier, dat is bijna magisch te noemen.”

De VETSTE band van Nederland treedt wekelijks door heel het land op, maar toch zijn de Meerpaaldagen speciaal. Dennis besluit: “Als afsluiter op de Meerpaaldagen, dat is echt heel gaaf! Drontenaren hebben een goede mentaliteit en volgens mij altijd wel zin in een feestje. Dronten, tot snel! See you on Stage!”