Openingsavond 25e Meerpaaldagen knallend

Buiten mocht het dan regenen, in de feesttent van de Meerpaaldagen is het festival donderdag knallend gestart. Met een ludieke opening door dansers en oldtimers en een vuurwerkshow van Decokay S&O vanaf het dak van De Meerpaal was de openingsavond van de 25e editie vol verrassingen. Met Rowwen Hèze als afsluiter.

Hoewel de band al meer dan dertig jaar bestaat, treden de muzikanten buiten Lowlands en Bevrijdingsfestival voor het eerst zo groots op in Flevoland. Organisatie stichting ProDronten: ‘Wij zijn er trots op dat we dit met de supersponsors voor elkaar hebben gekregen; een maar liefst anderhalf uur durend optreden van Rowwen Hèze.’ De band deelde een filmpje van henzelf en het publiek met de tekst ‘In Dronten kunnen ze ut!’

Zilver uitgedost
Na de opening trapte de Dronter band Amplifier af. Zij wonnen eerder dit jaar dit optreden tijdens de Battle of the Bands. Daarna stond Zeldzaam op het podium. De muzikanten uit Biddinghuizen hebben ieder lustrum opgetreden op de Meerpaaldagen en voelen de sfeer altijd goed aan. Ronnie Ruysdael was er voor de derde keer, toepasselijk volledig in het zilver uitgedost vanwege de ‘silver edition’ van de Meerpaaldagen. Hij is niet alleen koning van de polonaise, maar ook de koning van de interactie met het publiek dat vrolijk met hem meedeed.

Lintje
Niet alleen het publiek werd verrast, ook festival coördinator Arijan Diender. Hij kreeg een lintje uitgereikt voor zijn twintig jaar vrijwilligerswerk bij stichting ProDronten, de organisatie van de Meerpaaldagen. De burgemeester spelde hem de koninklijke onderscheiding op. Vervolgens verraste hij de voorzitters van het festival met een straatnamenbord: voortaan heet het plein van de feesttent Meerpaalplein.