Koninklijke onderscheiding voor coördinator Meerpaaldagen

Arijan Diender uit Dronten, coördinator van de Meerpaaldagen, is tot zijn grote verrassing onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Aat de Jonge spelde hem het lintje op tijdens de openingsavond van de 25e editie van het festival in Dronten.

De eer komt Arijan Diender toe vanwege zijn tomeloze inzet voor de Meerpaaldagen, georganiseerd door stichting ProDronten. Sinds 1996 is hij als vrijwilliger betrokken bij het meerdaagse festival waar meer dan 50.000 bezoekers komen. Deze jubileumeditie is zijn twintigste jaar en neemt hij afscheid als bestuurslid van ProDronten en draagt hij zijn werkzaamheden over. Arijan Diender was tot tranen toe geroerd en was er, tegen zijn gewoonte in, stil van.

Spil van de organisatie
Vanwege deze bijzondere gelegenheid heeft de gemeente voorgesteld het lintje niet met Koningsdag, maar tijdens de Meerpaaldagen uit te reiken. Arijan Diender ontvangt deze vanwege zijn rol als coördinator, waarbij hij als spil van de organisatie fungeert. Zo onderhoudt hij contacten met de veiligheidsregio, gemeente en plaatselijke betrokken ondernemers met als doel alle processen zodanig te organiseren dat alle activiteiten binnen de vergunningen, organisatorische en veiligheidsaspecten kunnen en blijven vallen.

Staat zijn mannetje
Zijn kennis op het gebied van gezondheid is enorm groot, dankzij zijn dertig jaar vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis. Ook op het gebied van alle aspecten van veiligheid, zoals bij calamiteitenplanning, en vergunningen staat hij zijn mannetje. Daarvoor heeft de organisatie PowerPraise die zondagsbijeenkomsten organiseerde in de Meerpaaldagentent veel respect na hun jarenlange samenwerking. Daarmee heeft Arijan duidelijk zijn meerwaarde voor de samenleving meer dan eens laten zien.